برترین سایت‌های نجومی

astronomy-site-cover
آنچه در این مقاله میخوانید!

امروزه با گسترش فضای مجازی اخبار زیادی در تمامی عرصه‌ها منتشر می‌شوند و گاها از صحت آن‌ها اطمینانی نیست؛ به خصوص این مورد در رباطه با اخبار علمی بسیار زیاد است چرا که در کنار مطالب علمی و نجومی، مواردی از جمله شبه علم و خرافات بسیار رایج بوده و خبرگذاری‌ها طوری آن‌ها را پوشش می‌دهند که مخاطبان زیادی را به خود جذب کنند. در این مقاله سعی داریم با معرفی ده‌تا از بهترین سایت‌های نجومی سال 2024 و 2025 به شما علاقه‌مندان علم و نجوم، منابع معتبری در این زمینه معرفی کنیم تا از بروزترین اخبار نجومی باخبر باشید.

سه معیار اصلی برای انتخاب برترین سایت‌های نجومی وجود دارد که عبارتند از: محتوا، منابع ارائه شده و میزان محبوبیت.

1- Sky & Telescope

sky-and-telescope

این وبسایت کار خود را از سال 1941 آغاز و شروع به تولید محتوای باکیفیت کرده است. به طوری که امروزه شامل مواردی چون، اخبار به روز نجومی، راهنمای رصد، مجله‌ای علمی با همین عنوان و همچنین پادکست می‌باشد که دربرگیرنده کاربران تازه وارد به نجوم و یا کسانی که سابقه بیشتری در این حوزه دارند می‌باشد. همچنین این سایت با داشتن نقشه آسمان شب و قابلیت شخصی‌سازی با محل جغرافیایی خود تبدیل به یکی از محبوب‌ترین وبسایت‌های نجومی شده است.

برای باخبر شدن از رویدادهای نجومی هرشب می‌توانید به بخش This Week’s Sky at a Glance مراجعه کنید.

آدرس سایت Sky & Telescope

2- Astronomy Magazine

astronomy-magazine

این سایت با منتشر کردن ماهانه مجله خود اعتبار زیادی کسب کرده است. مجله‌ای شامل اخبار نجومی، تصاویر زیبا و محسور کننده، رویدادهای آسمان شب و اطلاعاتی درباره تلسکوپ‌ها. همچنین این وبسایت برای منجمان آماتور در هر سطحی مناسب است و علاقه‌مندان می‌توانند اطلاعات موردنظر خود را در این سایت مشاهده کنند.

آدرس سایت Astronomy Magazine

3- Space

space

قطعا اگر صحبت از بهترین سایت‌های ستاره‌شناسی باشد، space  یکی از آن‌ها خواهد بود. این سایت با پوشش مطالب خبری به روز نجومی و همچنین ارائه مطالب از ماموریت‌های فضایی از جمله ماموریت‌های خصوصی مثل پروازهای Blue Origin و یا ماموریت‌های معروف‌تر مانند آرتمیس و تلسکوپ جیمزوب تبدیل به یکی از سایت‌های معتبر این حوزه شده است و با طراحی عامه‌پسند و جذابی که دارد کاربران زیادی را روزانه به سوی خود می‌کشاند.

آدرس سایت Space

4- Nasa

nasa

سایت ناسا که به عنوان وبسایت رسمی سازمان ملی هوانوردی و فضایی ایالات متحده شناخته می‌شود تبدیل به منبعی بی‌نظیر برای منجمان شده است. این سایت با پوشش ماموریت‌های فضایی مختلف از جمله هابل و کاوشگرهای فضایی و همچنین اخباری در رابطه با منظومه شمسی و کهکشان‌ها جایگاه ویژه‌ای کسب کرده است. این وبلاگ دارای محتوای چند رسانه‌ای شامل ویدیوها، تصاویر، پادکست و حتی تلویزیون ناسا می‌باشد و به وفور محتواهایی درمورد نجوم کودکان و آموزش در آن یافت می‌شود.

همچنین قسمت ” تصویر روز” شامل تصاویر زیبا از آسمان است که می‌توانید آن‌ها را مشاهده کنید و تصاویر باکیفیت برای پس‌زمینه موبایل یا کامپیوترتان انتخاب کنید. یکی از دیگر ویژگی‌های منحصربه‌فرد این سایت دراختیار قرار دادن داده‌های علمی است که پژوهشگران می‌توانند به خوبی از آن استفاده کنند.

آدرس سایت Nasa

5- HubbleSite

hubble-site

هابل سایت که یکی از زیرمجموعه‌های سایت ناسا است از دیگر منابع معتبر نجومی است که به تلسکوپ فضایی هابل اختصاص یافته است. این سایت با در اختیار گذاشتن تصاویر، ویدیوهای متعدد و زیبا، تاریخچه و اکتشافات و مهم‌تر از آن که به صورت رایگان هم هستند از این شاهکار مهندسی فضایی تبدیل به وبلاگی محبوب بین منجمان شده است.

آدرس سایت HubbleSite

6- Stellarium Web

stellarium-web

استلاریوم وب نسخه آنلاین اپلیکیشن محبوبی به همین نام است که بین ستاره‌شناسان نام‌آشنا است. در این سایت با وارد کردن موقعیت مکانی می‌توانید نمایی واقعی از آسمان بالای سر خود داشته باشید و اجرام آسمانی که در منطقه شما قابل رویت هستند را کاوش کنید و اطلاعاتی از جمله نام، ویژگی‌ها، فاصله و قدر آن بدست آورید. همچنین لینک دانلود اپلیکیشن هم در خود این سایت وجود دارد و می‌توانید از برنامه آن هم نیز بهره‌مند شوید.

آدرس سایت Stellarium Web

7- Universe Today

universe-today

شاید اسم این سایت را کمتر شنیده باشید؛ اما این سایت نیز مانند دیگر سایت‌هایی که معرفی کردیم از اهمیت بالایی برخوردار است و طیف وسیعی از اطلاعات را از جمله اخبار به روز، ویدیوها، پادکست‌ها و تصاویر آپدیت شده در خود گنجانده است. همچنین مقالاتی که توسط روزنامه‌نگران علمی در این سایت نوشته می‌شود از ویژگی‌های بارز این سایت می‌باشد.  

  آدرس سایت Universe Today

8- The Planetary Society

the-planetary-society

انجمن سیاره‌ای نام سایتی است که توسط کارل سیگن دانشمند محبوب ناسا و همکارانش تاسیس شد. در این سایت به بررسی وجود جهان‌های دیگر، درک کیهان، حیات غیرزمینی  و ماموریت و کاوش‌های فضایی پرداخته می‌شود و مردم را به مشارکت در حفظ سیاره زمین تشویق می‌کند. همچنین منبع مناسبی برای دریافت اخبار نجومی به صورت ویدیو، تصویر و یا پادکست برای علاقه‌مندان به نجوم در این وبلاگ فراهم شده است.

آدرس سایت  The Planetary Society

Esa -9

esa

  سایت آژانس فضایی اروپا یکی دیگر از محبوب‌ترین وبسایت‌های نجومی در اینترنت است که هدفش ترویج و گسترش برنامه‌ها، ماموریت‌های فضایی و رصد آسمان است. در این سازمان 20 کشور اروپایی فعالیت دارند که در برخی از برنامه‌هایشان با ناسا نیز همکاری کرده‌اند(مانند تسلکوپ فضایی جیمزوب). در این سایت می‌توانید از آخرین ماموریت‌ها و اطلاعات دیگر این سازمان باخبر شوید.

همچنین بخشی برای کودکان تحت عنوان esa kids وجود دارد که منجمان کوچک هم بتوانند از مطالب علمی بهره‌مند بشوند.

آدرس سایت Esa

10- IAU

iau

اتحادیه بین‌المللی نجوم یک نماد علمی جهانی است که در سال 1919 تاسیس شد و یکی از کارهای اصلی آن نام گذاری بر روی اجرام مختلف آسمانی اعم از سیارک گرفته تا سیاره و اقمارشان.

ایران نیز سال‌ها است که عضو این اتحادیه است و به رسمیت شناخته می‌شود و در جلسات این موسسه حضور دارد.

همچنین این سازمان، بخش‌های نیز دارد که مردم می‌توانند در آن اسم برای سیارات فراخورشیدی پیشنهاد بدهند که جزو پروژه‌های عمومی این موسسه بزرگ است.

آدرس سایت IAU

سخن پایانی

هریک از سایت‌های ذکر شده خصوصیات منحصربه‌فرد خود را دارد که بسته به خواسته مخاطب و علاقه‌ای که دارد می‌تواند سایت موردنظر خود را رصد کند و منبع معتبری از اخبار را داشته باشد تا دچار سو برداشت و یا مطالب شبه علم نشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط